Fórvert

Dette er ikke aktuelt før neste kull. Info kommer.

Siden vi har fire hunder fra før blir det vanskelig for oss å ha en hund til hjemme. Vi ønsker derfor å inngå en fórverts-avtale. Vi vil at valpen på den måten får en god sosialisering i en familie i stedet for å være en av flere hjemme hos oss, samtidig som vi kan bruke hunden i avl.

Hva vil det si å være fórvert? Du får en hund fra oss uten å betale penger for den. Du betaler ved at hunden skal ha 1 – 2 valpekull hos oss. Det betyr at når hunden er gammel nok har kennelen rett til å ha kull på hunden. I praksis betyr det at hunden må være hjemmefra i ca. 10 uker: 2 uker før fødsel og 8 uker etter. Den må også være med oss i forbindelse med parring, men det tar bare noen dager. Det er og mulig at vi velger å ikke ha kull på hunden.

Hunden vil i det daglige fungere for deg akkurat som en hund du kjøper, men vi står som eiere. Utover ved valpekull ønsker vi og å ha hunden med på utstillinger for å få den best mulig premiert. Dette blir kostnadsfritt for deg og skjer i forbindelse med helg. Du må gjerne være med selv. Utover dette har vi ingen rett til å hente hunden fra deg. I denne perioden står hunden på oss som eier. Vi avtaler når hunden skal overføres til deg, noe som vi tar kostnaden for. Dette skjer senest når hunden er 5 år.

I perioden du er fórvert må du passe på at hunden får godt fór, mosjon og trening. Dette samarbeider vi om og vil være ting som hundeeiere gjør uansett avtale 🙂

Vi benytter fórverts-avtale fra Norsk Kennel Klub. Den kan du lese HER.